Logo Ontmoetingskerk Logo OntmoetingskerkVeel kerken hebben een logo voor bijvoorbeeld op hun briefpapier. Daarin wordt iets ‘eigens’ uitgedrukt van de plaatselijke gemeente.

Ons logo is gemaakt door een grafisch kunstenaar uit Amersfoort en is in 2001 aan de kerk geschonken door Piet van Midden en Petra Lindhout. Het is een linoleumsnede. Links zie je een witte duif. Dat is het beeld van de Geest en het is opgenomen in het logo, omdat de stichtingstekst van de kerk is: ‘Niet door kracht noch geweld, maar door mijn Geest! zegt de HEER der heerscharen’ (Zach. 4:6). Daarnaast zie je een stilistische afbeelding van ons kerkgebouw, met centraal daarin een kruis. De kleur is aarderood: wij zijn van de aarde, breekbare mensen. Maar daaronder vind je het blauwe water. Blauw is de kleur van de hemel.

Daar moet de kerk het van hebben. Aarderood en hemelsblauw: het zijn de basiskleuren van de iconen. En natuurlijk verwijst dat water ook naar het doopwater. En uiteraard ook naar de rivier de Lek, aan de oevers waarvan we prettig wonen.

terug