Samen met elkaar en samen met God (en zijn Geest)

Hallo,

Ik weet niet hoe u/jij op onze site bent aangeland. Bent u/ ben jij op zoek naar een kerkelijke gemeenschap? Kwam u/je toevallig hier terecht of wilt u/ wil jij meer weten over één van onze activiteiten? Hoe dan ook. U/jij bent van harte welkom, op onze site en in onze kerk.
Voordat u verder zoekt, wil ik mij even aan u voorstellen.

Mijn naam is Alice Schumacher
Ik ben vanaf maart 2012 predikant. Eerst in Noord-Holland, in de Schermer, een prachtige polder tussen Alkmaar en de Beemster. Sinds Pinksteren 2016 mag ik de Ontmoetingskerk leiden en dienen als predikant. Werken en wonen in Bergambacht voelt een beetje als thuiskomen. Ik ben opgegroeid in Oudewater, zo`n 18 kilometer van Bergambacht. Ik heb daar ook mijn man leren kennen en samen hebben we gewoond in Rotterdam, in Berkel en Rodenrijs, in Schermerhorn en nu in Bergambacht.
De Ontmoetingskerk is een prachtige plek om te werken/kerken. We zijn een gemeente waarin heel verschillende mensen zich thuis voelen; gemeenteleden die zijn opgegroeid in deze kerk en hun familie hier hebben wonen; mensen die naar Bergambacht zijn verhuisd en in onze gemeente zich thuis zijn gaan voelen. En er zijn  mensen die vanuit een andere kerkelijke achtergrond zich bij ons hebben aangesloten en zich thuis voelen. Samen met elkaar zijn wij op weg om God te volgen.

Samen in de naam van Jezus
heffen wij een loflied aan,
want de Geest spreekt alle talen
en doet ons elkaar verstaan.
Samen bidden, samen zoeken
Naar het plan van onze Heer.
Samen zingen en getuigen,
samen leven tot zijn eer

Heel de wereld moet het weten
dat God niet veranderd is
En zijn liefde als een lichtstraal
doordringt in de duisternis
‘t Werk van God is niet te keren
omdat Hij er over waakt,
en de Geest verbreekt de grenzen
die door mensen zijn gemaakt

Prijst de Heer, de weg is open
Naar de Vader, naar elkaar.
Jezus Christus, Triomfator,
mijn Verlosser, Middelaar.
Vader, met geheven handen
Breng ik U mijn dank en eer.
t Is uw Geest die mij doet zeggen:
Jezus Christus is de Heer!

Dat samen dat is wel belangrijk voor ons als gemeente. Samen met elkaar en samen met God (en zijn Geest). God heeft ons aan elkaar gegeven om elkaar te troosten, te bemoedigen, te helpen, om samen te bidden en elkaar bij de hand te nemen op de weg van Zijn koninkrijk. Samen met God en met zijn Geest, zo proberen wij als gemeente te leven en geloven. En u en jij bent van harte welkom om u/jou aan te sluiten. En mocht u/jij nog vragen hebben, bel gerust.

Een hartelijke groet, ds. Alice Schumacher

Mailadres:
Ontmoetingskerk Bergambacht, Hoofdstraat 60, 2861 AR Bergambacht
Telefoon 0182-605000
werkdagen: maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag