Tijdcollecte - Help een ander! Tijdcollecte - Help een ander!

Kaart Tijd-collecte Present Ontmoetingskerk Bergambacht maart 2018 (1).pdf

Wat is er mooier dan dat wij, als gemeente, ons kunnen inzetten voor mensen die, om wat voor reden dan ook, zelf niet in staat zijn om noodzakelijke huishoudelijke klussen uit te voeren. We vragen daarvoor slechts één ochtend van uw tijd. Het is bovendien de uitgelezen mogelijkheid om andere gemeenteleden beter te leren kennen. Want hoe leer je beter iemand kennen dan tijdens het schoonmaken, laminaat leggen, verven enzovoorts. Ik heb zelf bijvoorbeeld een hele andere kant van mijn vrouw leren kennen tijdens het behangen.

Tijdens de dienst krijgt u bijgaand kaartje die u in de 3e collectezak kunt stoppen.

Presentatie Stichting Present

Klik hier voor de presentatie van Stichting Present

Projectdoel 2018: Stichting Present Gouda

Vanaf januari 2018 is er een nieuw projectdoel gekozen dat wij als Ontmoetingskerk willen steunen; Stichting Present Gouda.

Stichting Present wil een beweging op gang brengen in de samenleving waarbij steeds meer mensen het vanzelfsprekend vinden om naar anderen om te zien.
Dit doen zij door bruggen te slaan door mensen die iets te bieden hebben
(tijd, talent, geld).

Bij veel kerken in Nederland groeit het verlangen om in de eigen lokale omgeving dienend aanwezig te zijn. Om het geloof in de praktijk te brengen en om te zien naar mensen. Binnen maar ook buiten de kerk. Mensen die hulp goed kunnen gebruiken.

Diaconie Diaconie

Veel gemeenteleden hebben op wat voor manier dan ook te maken met de economische crisis. Wij willen als diaconie graag benadrukken dat we er voor U zijn. U kunt altijd een beroep op ons doen dus schroom niet om een van de diakenen te bellen of aan te spreken. Wij begrijpen dat dit misschien een drempel kan zijn maar de diaconie is er juist voor mensen in de knel en dat geldt voor alle mensen. Buiten, maar zeker ook binnen de gemeente.