Thuis de Stille Week meevieren Thuis de Stille Week meevieren
Wat fijn dat we dit jaar de paasdiensten weer voluit in de kerk kunnen vieren. U bent van harte welkom. Online meevieren blijft echter ook een optie. Hieronder bieden we u een aantal suggesties die de beleving van het meevieren kunnen versterken.

Algemene opmerkingen voor de stille week:
Iedere dag heeft een eigen liturgische kleur. Mogelijk kunt u door middel van een doek, een bloemschikking of op een andere manier, de kleur een plekje geven bij de suggesties die hieronder gedaan worden.
De dienst van witte donderdag tot aan stille zaterdag is één doorlopende viering. Daarom wordt deze dienst donderdag geopend en zaterdagavond afgesloten met de zegen.

Witte Donderdag (19.30 uur)
De liturgische kleur is wit.
Zet u een kaars klaar om aan te steken bij aanvang van de dienst. Ook kunt u thuis een tafeltje dekken met een glaasje wijn en een stukje brood/matse, zodat u kunt deelnemen aan het avondmaal.

Goede Vrijdag (19.30 uur)
De liturgische kleur is rood (vanwege het bloed van Christus).
Zet opnieuw de kaars klaar bij aanvang van de dienst.
Wanneer in de dienst de paaskaars wordt uitgeblazen, blaast u dan thuis ook de kaars uit.
Het is mooi als u de stilte en de soberheid van de dienst thuis kunt bewaren.

Stille zaterdag (21.00 uur)
De liturgische kleur is wit. Zet u vandaag een nieuwe kaars klaar en iets lekkers om van te genieten na afloop van de dienst.
Wanneer de nieuwe paaskaars de kerk wordt binnengebracht en het licht wordt doorgegeven, steekt u dan ook de nieuwe kaars aan.
U kunt meerdere kaarsen in uw kamer klaarzetten, en na iedere lezing (5 lezingen) een of meerdere kaarsen aansteken, zodat het in uw huis steeds lichter wordt (in de kerk hebben we 7 kaarsen voor 5 lezingen).

Paasmorgen (10.00 uur)
De liturgische kleur is wit.
Zet u de nieuwe kaars weer klaar die u gisteravond aangestoken heeft of die u vanmorgen voor het eerst aansteekt. We hopen ook dat u meezingt met de paasliederen die vanmorgen klinken.