Molenkoeken en cakes voor Moldavië

Molenkoeken en cakes voor Moldavië
Dit jaar zal er geen braderie zijn. Toch willen we u laten genieten van de lekkere molenkoeken en cakes. De opbrengst gaat dit jaar naar ons projectdoel Moldavië. Doet u ook mee?

U kunt het bestelformulier hier downloaden en mailen naar diaconie@ontmoetingskerkbergambacht.nl.  Op zaterdag 29 augustus kunt u de bestelde koeken afhalen bij de kerk.
 
 
Van de jeugdouderling

Van de jeugdouderling

Vier jaar geleden begon mijn avontuur als jeugdouderling in onze Ontmoetingskerk. We hebben heel mooie momenten meegemaakt, waarvan ik er een paar zal noemen:

* mooie clubavonden 
* enorm leuke activiteiten met de kindernevendienst
* te gekke musicals
* met meer dan 80 kinderen de Vliegende Speeldoos
* Nacht zonder dak
* opstarten van de catechese
* kinderdienst
* escaperoom
* kinderkerstfeest

en ga zo maar door. 

Nu, vier jaar later, heb ik het gevoel dat ik nog niet klaar ben — en dan bedoel ik natuurlijk ook dat wij als gemeente nog niet klaar zijn. We hebben er niet alles uitgehaald wat erin zit. Soms komen er dingen op je pad waardoor iets niet kan doorgaan. Leiding stopt ermee, om welke reden dan ook, soms na super veel lange jaren waarvoor we hen natuurlijk ontzettend dankbaar zijn.
Met de laatste gemeenteavond nog in het geheugen kwam het woordje jeugd en de activiteiten eromheen heel vaak voor. Mensen maakten zich zorgen om onze jeugd. Wij ook als jeugdouderlingen. Heel vaak en heel veel denken wij eraan.


Ik weet niet hoeveel uur we soms maken in en rond de kerk. Iemand zei eens tegen me: ‘Het heet niet voor niks “ouderling”.’ Je bent er misschien pas klaar voor om al het werk te doen als je ouder bent en meer tijd hebt. Dat we er vaak veel tijd in steken is niet erg. Je krijgt er ook heel vaak iets moois voor terug en dan denk ik weer aan al die mooie dingen die we al hebben gedaan.
Terugkijken en evalueren is belangrijk. Het houdt je scherp. Het maakt me eager om door te gaan. Maar dan hebben we echt jouw en uw hulp nodig. We hebben enorm veel vacatures in het jeugdwerk. Er zijn nog zo veel dingen die moeten gebeuren. Dat kan niet zonder draagvlak. Dat kan niet zonder een klein beetje tijd vrijmaken voor onze jeugd in onze fantastisch mooie en warme gemeente. De gemeente waarin wij ons zo fijn voelen; en hopelijk jullie ook.

Wat zijn de vacatures. Waarmee kun jij/kunt u ons helpen?

  • crèchedienst draaien (vanaf een jaar of 15)
  • coördinatie crèche (rooster maken, contactpersoon)
  • kindernevendienst draaien als leiding of helpen als jeugd
  • leiding voor groep 4/5. Ook hulp van een jongere is hier welkom. De club zal gehouden worden op woensdag van 18.00 – 19.30 uur.
  • leiding voor Kidzrock, groep 6/7. Ook hulp van een jongere is hier welkom. De club  zal gehouden worden op donderdagavond
  • leiding voor Rock Steady – klas 2 en 3. De avonden zijn op vrijdag 1x in de 2 weken. Inloop 19:50 – Start 20:00 – Einde 21:30.
  • leiden van catechese aan jongeren (voortgezet onderwijs) in eigen huis of in de kerk
  • leiden van belijdeniscatechese
  • koffiegroepen starten met jongeren na Vierde Zondagen

U ziet, een enorme waslijst aan vacatures en mogelijkheden om je daar in te zetten waar je je geroepen voelt om iets te doen.

Ik voelde me vier jaar geleden geroepen om het ambt van jeugdouderling te aanvaarden. Geroepen door God die me de kracht geeft om dit werk te doen in goede en ook wel eens in vervelende tijden. Ik wil heel graag nog wat mooie dingen ondernemen. Samen nieuwe avonturen maken.

Ik sluit af met mijn favoriete lied:

Samen in de naam van Jezus
heffen wij een loflied aan,
want de Geest spreekt alle talen
en doet ons elkaar verstaan.
Samen bidden, samen zoeken,
naar het plan van onze Heer.
Samen zingen en getuigen,
samen leven tot zijn eer.

Doe je mee? 

Bel, app, mail of spreek ons aan! 

Ronald Heijstek

________________________________

Niet door kracht noch geweld, maar door mijn Geest! zegt de HEER der heerscharen

Jeugdouderlingen

Ronald Heijstek 06-12321577

Hugo Botter 06-54630390

Ontmoetingskerk Bergambacht

 
Een kijkje achter de schermen Een kijkje achter de schermen
In het teken van verbindingen hebben een aantal mensen gedeeld hoe ze thuis de dienst beleven, dit was aan het einde van de live stream op zondag 10 mei te zien. Ook hebben we wat beelden verzameld waarin u ziet hoe het er in de kerk uitziet tijdens een online dienst.

verbonden_achter_de_schermen

Kijkje achter de schermen - opname
 
Fotos Palmpaasstokken online Fotos Palmpaasstokken online
De foto's van onze jongste gemeenteleden met de Palmpaasstokken staan op de site. U vindt deze bij Foto en Video

 
 
De Heer is waarlijk opgestaan! De Heer is waarlijk opgestaan!
 
Tot 1 juni alleen online diensten Tot 1 juni alleen online diensten

Al een aantal weken worden er online diensten georganiseerd en inmiddels is er behoorlijk wat ervaring mee opgedaan. De techniek wordt steeds stabieler en de technici steeds vaardiger. We zijn erg blij dat we op deze manier de wekelijkse ontmoeting tijdens de eredienst kunnen voortzetten, al zitten we dan op afstand van elkaar. Er zijn wat kaders afgesproken om één en ander in goede banen te leiden. Zo mogen er maar een beperkt aantal mensen aanwezig zijn in de kerk en is de liturgie aangepast met goede balans tussen lezingen, overdenking en liederen. 

We krijgen veel fijne feedback en we proberen die zo goed mogelijk te verwerken. Hierdoor maken we keuzes in muzikale begeleiding, in invulling van het kindermoment, in het wel of niet tonen van youtube filmpjes en zo verder. Zo creëren we zoveel mogelijk afwisseling. Het kan voorkomen dat iets toch niet zo goed bevalt of technisch lastig blijkt, dan maken we andere keuzes. We hopen hiermee voor iedereen mooie diensten te kunnen verzorgen en blijven open staan voor feedback. 

- Taakgroep Eredienst (en iedereen die hier verder bij betrokken is)

 
Zo vergadert de kerkenraad nu Zo vergadert de kerkenraad nu

Met alle online mogelijkheden die er zijn vergaderen we nu als kerkenraad met webcams, hier heeft u een impressie.
 
PASTORALE TEAMS KOMEN IN ACTIE - update 18 maart PASTORALE TEAMS KOMEN IN ACTIE - update 18 maart
Beste gemeenteleden,

We zijn geschokt door de gevolgen van het coronavirus voor ons persoonlijk, voor de economie en voor de maatschappij. In één week tijd is alles anders geworden. We kijken onzeker naar de toekomst. Wat zal dit betekenen voor onze gezondheid, voor ons werk en voor onze samenleving? In deze moeilijke tijd willen we elkaar blijven vasthouden en willen we blijven geloven dat God ons draagt. Hij is erbij, wat er ook gebeurt.

De pastorale teams zullen deze week telefonisch contact opnemen met de ouderen en zieken in de gemeente. Als u niet wordt gebeld maar wel behoefte hebt aan contact, aarzel dan niet en bel ons. Er is een algemeen pastoraat email. Achter de inlog vindt u alle contactgegevens van de leden van de pastorale teams. ( Hiervoor kunt u inlog gegevens aanvragen )

We willen u ook oproepen om de komende tijd extra om te zien naar mensen die kwetsbaar of alleen zijn. Laten we goed voor elkaar zorgen. Als u beschikbaar bent om praktische hulp te bieden, geeft u dit dan alstublieft door aan uw wijkdiaken. Jongeren kunnen dit doorgeven aan de jeugdouderlingen. Maar neemt u alstublieft ook contact op als u zelf behoefte hebt aan praktische hulp. Denkt u daarbij bijvoorbeeld aan boodschappen die voor u gedaan worden of aan vervoer als u niet met het ov wilt of kunt reizen.

Op dit moment onderzoeken we de mogelijkheid om zondag vanuit de Ontmoetingskerk een overdenking te verzorgen. Later deze week zult u daarover meer lezen.

Ds. Meijvogel heeft onze gemeente een videoboodschap gestuurd. U kunt deze boodschap zien en beluisteren.

Ga met God en Hij zal met je zijn
Tot wij weer elkaar ontmoeten
In Zijn naam elkaar begroeten
Ga met God en Hij zal met je zijn.

Hartelijke groet,
de kerkenraad

 

 
OOK ZONDAG 5 APRIL GEEN BIJEENKOMST - update 18 maart OOK ZONDAG 5 APRIL GEEN BIJEENKOMST - update 18 maart
Ook wij volgen de aanscherpingen die de overheid heeft afgekondigd in de bestrijding van het coronavirus. Dit betekent dat er ook zondag 5 april geen kerkdienst bijeenkomst is en tot met 6 april ook geen jeugdwerk en catechese. Via extra zondagsbrieven en de website houden we u op de hoogte over initiatieven als een andere invulling van de zondagse eredienst — zie het bericht van de kerkenraad.
Wat niet verandert is het verzoek van de autoriteiten en het RIVM om de noodzakelijke hygiënemaatregelen in acht te nemen:
• was je handen regelmatig;
• hoest en nies in de binnenkant van je elleboog;
• gebruik papieren zakdoekjes en gooi die daarna weg.
 
Nieuws van onze Facebook pagina Nieuws van onze Facebook pagina