Stille week 2020 Stille week 2020

Stille week en Pasen

Omdat er nogal wat rituelen in deze diensten zijn, geven we per dienst wat richtlijnen voor als u er thuis aan mee wilt doen. Op die manier zijn we nog meer met elkaar verbonden.

Witte Donderdag

19:15 live, 19:30 aanvang dienst
https://youtu.be/s9Vai-Lgnf0
U kunt thuis een tafel dekken met een glaasje wijn en een stukje brood, zodat u kunt deelnemen aan het avondmaal.

Goede Vrijdag

19:15 live, 19:30 aanvang dienst
https://youtu.be/9NvZESm4X2w

U kunt meedoen door 6 waxinelichtjes en 1 kaars aan te steken. Dit symboliseert de volmaaktheid van de schepping in 7 dagen, met de 7e dag als rustdag van de Heer. Ook kunt u een bijbel neerleggen met daarnaast een doek en tot slot wellicht een bloem in een vaasje.  

Tijdens de dienst zullen we telkens een kaars te doven. Wanneer in de kerk het doopvont afgedekt wordt, als symbool voor de graflegging, kan men thuis de Bijbel afdekken als zelfde symbool. Eventueel kunt u daarop dan de bloem leggen. 

 

Stille Zaterdag

21:45 live, 22:00 aanvang dienst
https://youtu.be/KusOrLj3B1c
Op Stille zaterdag hervatten we de dienst en verwijderen we aan het begin van de dienst het kleed van het doopvont. U kunt thuis als opstandingsteken ook het kleed van de Bijbel halen. Steek de kaarsjes weer aan als het licht van de nieuwe Paaskaars de kerk binnengebracht wordt en het licht wordt doorgegeven. 
Tijdens het zingen van de geloofsbelijdenis vernieuwen we onze doop. Als u thuis mee wilt doen, zet dan een glaasje water neer om uw hand in te dopen. Als u na afloop in verbondenheid op afstand mee wilt doen aan de Agapé maaltijd, zet dan wat brood, (room)boter, honing en een glaasje wijn klaar. 

Paasmorgen

09:45 live, 10:00 aanvang dienst
https://youtu.be/JESms96V0gc
Op Paasmorgen kunt u een kaars branden tijdens de dienst.

terug