Clubs zijn weer begonnen Clubs zijn weer begonnen
Alle clubs zijn weer begonnen.
Kijk op deze pagina's verder om te lezen wat ze gaan doen:
Club 4/5 Kidz Rock Rock Solid Rock Steady

Clubreis - 3 oktober Clubreis - 3 oktober
Wat mooi, onze kinderen gaan op clubreis!!
De leiding heeft dit weer mogelijk gemaakt en we wensen hen een gezegende dag toe.

Waar gaan we naar toe?
We gaan hetzelfde doen als wat we voor alle corona maatregelen ook hadden verzonnen, namelijk met een bus naar Bubbel Jungle in Leiderdorp. Daar gaan we lekker spelen en nog een andere activiteit doen! Benieuwd wat je daar allemaal kunt doen? Kijk maar eens op de site: https://www.bubbeljungle.nl/

Lees meer in de Uitnodiging clubreis

Van de jeugdouderling

Vier jaar geleden begon mijn avontuur als jeugdouderling in onze Ontmoetingskerk. We hebben heel mooie momenten meegemaakt, waarvan ik er een paar zal noemen:

* mooie clubavonden
* enorm leuke activiteiten met de kindernevendienst
* te gekke musicals
* met meer dan 80 kinderen de Vliegende Speeldoos
* Nacht zonder dak
* opstarten van de catechese
* kinderdienst
* escaperoom
* kinderkerstfeest

en ga zo maar door.

Nu, vier jaar later, heb ik het gevoel dat ik nog niet klaar ben — en dan bedoel ik natuurlijk ook dat wij als gemeente nog niet klaar zijn. We hebben er niet alles uitgehaald wat erin zit. Soms komen er dingen op je pad waardoor iets niet kan doorgaan. Leiding stopt ermee, om welke reden dan ook, soms na super veel lange jaren waarvoor we hen natuurlijk ontzettend dankbaar zijn.
Met de laatste gemeenteavond nog in het geheugen kwam het woordje jeugd en de activiteiten eromheen heel vaak voor. Mensen maakten zich zorgen om onze jeugd. Wij ook als jeugdouderlingen. Heel vaak en heel veel denken wij eraan.

Ik weet niet hoeveel uur we soms maken in en rond de kerk. Iemand zei eens tegen me: ‘Het heet niet voor niks “ouderling”.’ Je bent er misschien pas klaar voor om al het werk te doen als je ouder bent en meer tijd hebt. Dat we er vaak veel tijd in steken is niet erg. Je krijgt er ook heel vaak iets moois voor terug en dan denk ik weer aan al die mooie dingen die we al hebben gedaan.
Terugkijken en evalueren is belangrijk. Het houdt je scherp. Het maakt me eager om door te gaan. Maar dan hebben we echt jouw en uw hulp nodig. We hebben enorm veel vacatures in het jeugdwerk. Er zijn nog zo veel dingen die moeten gebeuren. Dat kan niet zonder draagvlak. Dat kan niet zonder een klein beetje tijd vrijmaken voor onze jeugd in onze fantastisch mooie en warme gemeente. De gemeente waarin wij ons zo fijn voelen; en hopelijk jullie ook.

Wat zijn de vacatures. Waarmee kun jij/kunt u ons helpen?

• crèchedienst draaien (vanaf een jaar of 15)
  • coördinatie crèche (rooster maken, contactpersoon)
  • kindernevendienst draaien als leiding of helpen als jeugd
  • leiding voor groep 4/5. Ook hulp van een jongere is hier welkom. De club zal gehouden worden op woensdag van 18.00 – 19.30 uur.
  • leiding voor Kidzrock, groep 6/7. Ook hulp van een jongere is hier welkom. De club  zal gehouden worden op donderdagavond
  • leiding voor Rock Steady – klas 2 en 3. De avonden zijn op vrijdag 1x in de 2 weken. Inloop 19:50 – Start 20:00 – Einde 21:30.
  • leiden van catechese aan jongeren (voortgezet onderwijs) in eigen huis of in de kerk
  • leiden van belijdeniscatechese
  • koffiegroepen starten met jongeren na Vierde Zondagen

U ziet, een enorme waslijst aan vacatures en mogelijkheden om je daar in te zetten waar je je geroepen voelt om iets te doen.

Ik voelde me vier jaar geleden geroepen om het ambt van jeugdouderling te aanvaarden. Geroepen door God die me de kracht geeft om dit werk te doen in goede en ook wel eens in vervelende tijden. Ik wil heel graag nog wat mooie dingen ondernemen. Samen nieuwe avonturen maken.

Ik sluit af met mijn favoriete lied:

Samen in de naam van Jezus
heffen wij een loflied aan,
want de Geest spreekt alle talen
en doet ons elkaar verstaan.
Samen bidden, samen zoeken,
naar het plan van onze Heer.
Samen zingen en getuigen,
samen leven tot zijn eer.

Doe je mee?

Bel, app, mail of spreek ons aan!

Ronald Heijstek

________________________________

Niet door kracht noch geweld, maar door mijn Geest! zegt de HEER der heerscharen

Jeugdouderlingen