RS en RST kamp RS en RST kamp

Hey RS-ers en RST-ers!

Wat een super gave afsluiting van het seizoen!
Weinig slaap, heerlijk zonnetje en spannende bosspellen!
En zowaar in 11min naar de kerk gefietst, zonder fout te fietsen!
Hier zijn nog wat foto's zodat je kan nagenieten.

We wensen jullie nog veel succes met de laatste loodjes op school en een heel fijne zomervakantie!

We zien jullie bij het startweekend!

Groetjes,
Arjan, Diederik en Andrea 
 

 
RS Slotfeest RS Slotfeest

Hey RS-ers!

Na een heerlijk lang slotfeest is het zover, de 'normale' rock solid avonden zijn afgelopen. Deze laatste avond hebben we patat zo van de tafel en veel te veel snacks gegeten. We zijn op expeditie gegaan, hebben geleerd dat ons leven ook een expeditie is en God met ons mee wil gaan. Hij verandert onze zwarte stem in een witte stem! 
We hebben lekker lang kunnen chillen, met tafelvoetbal, weerwolven en muziek. Arjan heeft wat foto's gemaakt, die kun je hier zien. Hoe is het met de spierpijn??wink
Voor de brugklassers was dit de laatste avond Rock Solid ooit (tenzij je er later weer bij bent als leiding!!). Ook voor Arjan en Andrea was dit de laatste Rock Solid avond. Wie hen gaat vervangen als leiding is nog niet bekend. 

Gelukkig is Rock Solid nog niet helemaal afgelopen en sluiten we het seizoen af met het altijd gezellige en avontuurlijke KAMP! 
We zien jullie 5 mei!

Tot dan!

Groetjes,
Arjan, Diederik en Andrea

 
RS Rebel RS Rebel

Hey RS-ers en toekomstige RS-ers!

Het is alweer even geleden, maar vrijdag 31 maart hebben we een Rock Solid avond gehad over Rebel zijn. Is dat nou iets positiefs of iets negatiefs? En hoe doe je dat, positief rebel zijn? We hebben in de Bijbel gelezen dat Jezus ook tegen de regels in ging om iets goeds te doen! 

Hierbij de foto's!

We zien groep 7 volgend jaar en groep 8 en de brugklas op 21 april voor een laatste spetterende Rock Solid avond van dit seizoen.

En natuurlijk gaan we nog met elkaar op KAMP! Geef je op!

Groetjes,
Arjan, Diederik en Andrea

 
RS Open up RS Open up

Hey RS-ers!

We waren met een heel klein gezellig clubje vorige week vrijdag, maar dat was eigenlijk wel fijn bij dit onderwerp: open zijn.
Hoe open ben jij?
We hebben op verschillende manieren stil gestaan bij 'open zijn', naar wie ga je toe met je problemen en waarom is het zo belangrijk in een vriendschap dat je open bent?
Samen hebben we stil gestaan bij de vriendschap tussen David en Jonathan in de Bijbel. 
Hier zijn wat foto's van onze avond met elkaar.
Omdat iedereen zo lekker snel stil was hadden we veel tijd om te chillen en dus om te weerwolven. Leuk spel! Die gaat mee op kamp!!!

Tot vrijdag 17 maart!

Groetjes,
Arjan, Diederik en Andrea

 
RS Sirkelslag RS Sirkelslag

Hey RS-ers!

Supertof dat jullie, samen met Rock Steady, mee hebben gedaan met Sirkelslag. BABies I is op nr 109 en BABies II op nr 137 geeindigd. Daarmee hebben we de teams in onze directe omgeving (bijvoorbeeld Schoonhoven) achter ons gelaten! Maar, ook al was dat soms niet helemaal duidelijk, het gaat natuurlijk vooral om de gezelligheid...wink

En wat gaaf dat we twee grote dozen helemaal vol met spullen aan de voedselbank mogen geven!

Hier kun je de foto's en een flimpje zien.

En dan zien we jullie weer op vrijdag 17 februari, als we 24uur gaan vasten voor vrijheid!

Tot dan!

Groetjes,
Arjan, Diederik en Andrea
 

 
RS Presteren RS Presteren

Hey RS-ers!

Dat was een avondje zweten! Zorgen dat je geen zware rugtas hoeft te sjouwen, de waslijn met taken wegwerken... We hebben met elkaar besproken hoe jij je bijvoorbeeld voor bereid op een toets. Zelf een stressbal maken kan nog best wat stress geven, maar gelukkig konden we aan het eind van de avond een ontspannen met chocola! 

In de Bijbel krijgt Mozes advies bij stress. Lees Exodus 18:13-23 maar. Iedereen komt bij Mozes met zijn problemen en Mozes denkt dat hij het in zijn eentje op moet lossen. Dat gevoel heb je misschien ook wel eens, je hebt het zo druk en mensen vragen zo veel van je, dat je eigenlijk veel te moe wordt. Mozes krijgt een tip van Jetro. Kan jij daar ook wat mee?

Komende vrijdag wordt het misschien ook wel stressen, want dan spelen we Sirkelslag! Samen met Rock Steady gaan we de strijd aan tegen andere jeugdteams in heel Nederland. We starten al om 19:30u, dus zorg dat je op tijd bent!!

Tot vrijdag!

Groetjes,
Arjan, Diederik en Andrea

P.s. Klik hier voor de foto's van afgelopen avond!

 
RS Sinterklaas RS Sinterklaas

Hoi RS-ers!

Nu de sint ook nog op Rock Solid is geweest mag hij eindelijk genieten van zijn welverdiende vakantie. Want het was me het feestje wel! Gooien met pakjes, de boot laten zinken met kruidnoten en je inpakken als Sint! Hier zijn de foto's! En dan ondertussen nog serieus nadenken over wie Sinterklaas nou eigenlijk was en waarom we dat nu nog vieren... 

Een andere manier om ernaar te kijken:
Als we Sinterklaas vieren, is het belangrijk dat we het gezellig hebben met elkaar. Als we ons tonnetje rond eten, vieren we hoe goed we het hebben. Door gedichten spreken we onze waardering voor elkaar uit. En met hulp van surprises en cadeaus laten we aan elkaar zien hoeveel we voor elkaar overhebben. Sinterklaas kan ons inspireren om ook iets van onszelf aan een ander te geven! Jezus zelf zegt dat de groostste daad van liefde is, als je jezelf opoffert voor een vriend! 

Tijdens de aankondigingen hebben we het gehad over Vasten voor Vrijheid. De Rock Solid avond op 13 januari gaat daarom niet door, maar je kan je wel opgeven om mee te doen met Vasten voor Vrijheid. 24uur lang niet eten! Jullie zijn hier heel enthousiast over dus bespreek het thuis en lever op tijd het aanmeldstrookje in. Heb je nog geen aanmeldingsformulier? Bij Andrea thuis zijn er een aantal die opgehaald kunnen worden. Op het aanmeldingsformulier staat ook meer informatie. Ingevulde strookjes mogen rechtstreeks naar Wilma vd Leede of kun je bij een van de leiding inleveren. 

Een hele fijne kerst allemaal en pas op je vingers met oud&nieuw!
We zien jullie weer in 2017!

Groetjes,
Arjan, Diederik en Andrea

 

 
RS Bowlen RS Bowlen

Gefeliciteerd Dirk! Want jij hebt de beker gewonnen met het bowlen en gaat met de beker naar huis!

Hier zijn de rest van de foto's!
We zien jullie 9 december weer!

Groetjes,
Arjan, Diederik en Andrea

 
RS Ouderavond I love myself RS Ouderavond I love myself

Hoi RS-ers!

Sinds afgelopen dinsdagavond snappen jullie ouders een beetje wat we nou eigenlijk doen op zo'n Rock Solid avond!
We hebben met hen hetzelfde programma gedraaid als met jullie een paar weken geleden: I like myself! Over eigenliefde en egoïsme. 
Dus ook jullie ouders moesten boterhammen voor elkaar (en dus eigenlijk voor zichzelf) smeren, en ja, zij aten de boterham gewoon op! En we hebben ook met jullie ook gekeken naar wat de Bijbel zegt over dit onderwerp. En ja, aan het eind moesten ook jullie ouders bij elkaar op de rug en een snoepje uit de vlabak vissen!!
Dit geloof je natuurlijk niet zomaar, dus hierbij de foto's!

Groetjes,
Arjan, Diederik en Andrea

 
Wijziging data! Wijziging data!

Hey RS-ers!

Let op: er zijn een aantal data gewijzigd!
Er is geen Rock Solid op vrijdag 10 februari, maar wel op vrijdag 3 februari. We spelen dan samen met Rock Steady het spel Sirkelslag!!
We hebben dan dus twee weken achter elkaar Rock Solid, op vrijdag 27 januari en op vrijdag 3 februari!

De gezamenlijke meidenmiddag is ook verzet en zal niet op zaterdag 18 maart, maar op wel op zaterdag 25 maart zijn!

Groetjes,
Arjan, Diederik en Andrea
 

 
RS I Love Myself RS I Love Myself

Hey RS-ers!

Houden van jezelf maar niet egoistisch zijn... Hoe doe je dat eigenlijk? Daar hebben we het afgelopen vrijdag over gehad op de Rock Solid (foto's!).
Jullie gingen helemaal los met het maken van een ontzettend smerige boterham voor het andere team, maar voor jezelf was je veel liever geweest!
Houd van jezelf maar wees bescheiden, zo staat het in de Bijbel en heb je naaste lief als jezelf. En, heeft de bonbon nog gewerkt als geheugensteuntje en heb je al iets leuks voor jezelf en de ander gedaan?

We zien jullie 25 november, dan gaan we bowlen!

Groetjes,
Arjan, Diederik en Andrea
 

 
RS What's in the name? RS What's in the name?

Hey RS-ers!

Wat betekend jouw naam? Heb je het al opgezocht? Veel van jullie namen hebben prachtige betekenissen! Wat dacht je van 'Lelie' en 'Geschenk van God'! En wat dacht je van de naam van God zelf: 'Ik ben er altijd'. 

Jullie ouders hebben je een mooie naam gegeven, maar ook God heeft een naam voor jou bedacht. Een naam die helemaal bij jou past, omdat Hij je door en door kent en zo ontzettend veel van je houd!

Hier zijn wat foto's van deze leuke avond.

We zien jullie weer op vrijdagavond 4 november!

Groetjes,
Arjan, Diederik en Andrea

 

 
RS Vlog it! RS Vlog it!

Hey RS-ers!

Bijgekomen van de eerste Rock Solid avond? Wij vonden het super gezellig! 
De leiding heeft geleerd wie die Enzo Knol eigenlijk is en hoe dat werkt met vloggen en wat zijn jullie ontzettend creatief geweest met jullie vlog! 
Binnenkort krijgen jullie nog een mailtje met de link naar alle vlogs. Als je de vlog online wilt zetten, vraag dan aan je ouders en degenen die in het filmpje te zien zijn om toestemming.
Hier alvast wat foto's van de avond.

We zien jullie 14 oktober weer! Tot dan!

Groetjes,
Arjan, Diederik en Andrea

 

 
Algemeen

Algemeen

RockSolid is een dynamisch clubprogramma waarmee tieners worden geprikkeld om op een leuke en prikkelende manier het christelijk geloof te ontdekken. Dit past helemaal in de doelstelling van ons jeugdwerk:
“In ontmoeting met elkaar jongeren begeleiden en enthousiasmeren in hun keuze voor God”.
De doelstelling van onze RockSolid is:
‘Om alle kinderen van basisschool Gr 8 + 1e klas voortgezet onderwijs
(binnen en buitenkerkelijk) op een interactieve manier te vertellen en enthousiast te maken over God. Hierbij volgen we het Rock Solid programma.’
Het RockSolid programma sluit aan bij de beleving van elke dag waar tieners mee te maken hebben. Al hun zintuigen worden gebruikt tijdens de flitsende spellen, discussies in groepjes, praktische levenslessen en het praatje uit de Bijbel. Zo leren tieners op een ontspannen manier hun eigen mening te vormen en deze te delen met hun vrienden.
Bekijk ook dit filmpje!

De clubavonden zijn op vrijdagavond van 19.52 uur tot 21.30 uur op onderstaande data:

2016
30 september
14 oktober
4  november
25 november
9 december


2017
13 januari
27 januari
3 februari
10 februari
24 februari
17 maart
31 maart
21 april


KAMP: 19, 20 en 21 mei  5, 6 en 7 mei!!

En wat doet je tiener nu eigenlijk op zo'n Rock Solid avond? Om hier meer over te weten te komen zijn alle ouders van harte welkom op 27 oktober voor een Rock Solid avond!
Houd deze website ook goed in de gaten, want na elke avond wordt hier een stukje geplaatst met vaak leuke foto's en een samenvatting van de avond.

Ook dit seizoen zijn er weer meidenmiddagen bij Andrea thuis:
10 december voor de meiden uit groep 8
11 februari voor de meiden uit de brugklas
18 maart 25 maart voor alle meiden van de Rock Solid
De meiden krijgen hier apart een uitnodiging voor waar meer informatie in staat.

Leiding is in handen van Diederik van Os, Arjan Koudstaal en Andrea Suur

Contactpersoon van de RockSolid is 
Telefoonnummer:  
Email: